בית הכנסת - תפארת צבי
בין החברים הותיקים היו כאלה, שהלכו לבית הכנסת הקרוב לקבוצת שילר, בזרנוגה. גם אם בצעירותם לא פקדו לעיתים קרובות בית כנסת, בזקנתם חזרו למקורות, כי רבים באו מבתים מסורתיים, והכירו את התפילות מילדותם. כאשר הצטרפו בשנת 1966 שלמה דולגין ומשפחתו לקבוצה, הצטרף שלמה אליהם לתפילות.
שלמה דולגין, יליד הארץ, בא מבית דתי ובילדותו למד בבית ספר דתי. מתוך מודעות כי גם בישוב יהודי חילוני צריך להיות סימן ליהדות, הוחלט ב - 1971 להקים בית כנסת.
שלמה מיר, יחד עם שלמה דולגין, ובעזרת תרומות שאסף דולגין ממשפחתו, מהמועצה האזורית וממשרד הדתות, היו ממקימי הפרוייקט. שם בית הכנסת תפארת צבי, על שם אביו של דולגין.
את החלונות העליונים מפארים ויטראג`ים על פי תכנונו וביצועו של שדמי מקיבוץ נחשון.
את ספר התורה קיבלו ממשרד הדתות, מתוך מלאי ספרים שהגיעו מרומניה.
בית הכנסת האורתודוקסי בקבוצת שילר נחנך ב - 13.03.1975 ויש בו עזרת נשים.
הארכיטקט של בית הכנסת, כולל העיצוב הפנימי, היה אוריאל שילר.
רק מעטים מחברי הקבוצה מגיעים לתפילות יום שישי ושבת. שאר המתפללים הם מאנשי מרמורק השכנה, או משיכון העולים החדשים מרוסיה. בחגי תשרי מתמלא בית הכנסת חברים וילדים, גם בפורים השמחה רבה.
בשנת 2001 הוכנס ספר תורה עתיק תרומת משפחת פוסק לבית הכנסת, בתהלוכה מכובדת זכו בכבוד: ישראל פרשטנדיג, רנדי שור, יחזקאל אילן לצד הרב לאו ורבנים מהאיזור ולקול צלילי "אוף שימחס".
בבית הכנסת חוגגים גם בר מצוות, בריתות וחתונות. במשך שנים לימד שלמה דולגין ילדי בר מצווה לשיר את ההפטרה אותו החליף משה גולדפישר.
טקס חנוכת בית הכנסת סדרו של טקס חנוכת בית הכנסת תפארת צבי בקבוצת שילר:
שעה 4.30 - תפילת מינחה
שעה 4.45 - עצרת חגיגית
דברים
א. קבלת אורחים וברכת שהחיינו על ידי שלמה מיר - קב` שילר
ב. הרב מנחם הכהן - רב ההסתדרות
ג. הרב מרקוס - משרד הדתות
ד. הרבי. פרנקל - רבה של ת"א יפו
ה. נציג קבוצת שילר - חיים קרשפין
ו. בת שבע איילון - יו"ר מועצה אזורית ברנר
ז. הרב שמחה הכהן קוק - רבה של רחובות
בכניסת ספרי התורה לבית הכנסת שר הציבור כולו שאו שערים ראשיכם והנשאו פתחי עולם ויבוא מלך הכבוד.
ריקוד עם ספרי התורה בבית הכנסת וכל הקהל שר: עץ חיים היא למחזיקים בה ותומכיה מאושר.
תפילת ערבית.
להקת המנגנים - קבוצת יבנה
מדברי נציג חברי הקבוצה - חיים קרשפין, אייר תשל"ה
... בהביאי את דבר הקבוצה לטקס זה שזכינו לו היום אין לי הגדרה קולעת יותר על הלך הרוח מאשר הפסוק בהלל: זה היום עשה ה` נגילה ונשמחה בו.
אכן השמחה גדולה והיא בגין אותם החברים חתני השמחה של היום, אשר עוד לפני שנים רבות בצנעה רבה טמנו את הזרעים המעטים לכך.
כחברים בקבוצה הדוגלת בשוויון בין הבריות, צדק חברתי ואחווה ומקיימת ערכים אלה הלכה למעשה בחיי היום יום שלה, מזמן הגיעו למסקנה שכל הערכים האלה שהינם אור לגויים בימינו אינם אלא יישומו בחיים של חזון עתיק יומין של עמנו, לכן השיבה אל האמונה אינה מהווה עבורם לא מהפכה וגם לא מהפכה שכנגד כי אם חתירה לשלמות.
שנים רבות קיימו חג ומועד בתפילות בכל מקום שאפשר היה להתאימו למטרה קדושה זו, ותקוותם למקום תפילה קבוע ומתאים לצרכינו לא הייתה מתגשמת לולא עזרתם של בני משפחת חברינו רינה ושלמה דולגין אשר רצו להנציח את זכר הוריהם בצורה שתהלום את אורח חייהם. התחלה חשובה זו הצמיחה כנפיים לעוסקים בקודש במשקנו ולא נלאו ולא שקטו עד אשר זיכונו בהכרתם ותמיכתם של משרד הדתות, המחלקה לסיפוק צרכי דת בהסתדרות, המועצה האזורית ברנר, ותורמים אחרים.
תודתנו נתונה בזה לכל העוסקים בקודש שגילו הבנה והושיטו עזרה במקרה מיוחד זה, תודה מיוחדת ליושבת ראש המועצה האזורית ברנר שלא חסכה ממרצה לקידום הנושא. כמו כן נזכיר באופן כללי כל אלה שנתנו מזמנם ומכוחם לתכנון, לסגנון, וביצוע בכל השלבים של בית תפילתנו.
בהזדמנות חגיגית זו הריני מרשה לעצמי להעלות את מסכת היחסים המיוחדים שנרקמו בינינו לבין הרבנות ברחובות. מאז ומתמיד קהל המתפללים שלנו לא היה מבורך בכוחות וכדי לקיים את תפילותנו כסדרן היינו זקוקים לעזרה מבחוץ. עד היום לא קרה שאיזה בקשה מצידנו לעזרה מהרבנות ברחובות לא זכתה לטיפול אוהד ומתחשב. חברינו העוסקים בנושאים אלה מצאו עידוד רב בטיפול בנו, זאת ועוד: במשך הזמן חרגו היחסים בינינו ממסגרתם הפורמלית האוהדת והתפתחו ליחסי קירבה כאלה שעוד מעט המושג אימוץ לא יהיה מוגזם.
אורחים נכבדים!
בצד השמחה המפעמת בקרבנו מקננת בנו גם החרדה, והיא: לא הייתי רוצה שיתקבל אצלכם הרושם שהנכם נמצאים בקהל חסידים המקיימים כל המצוות. האמת צריכה להיאמר - החלק של הציבור שלמענו הוקם בית התפילה הינו בבחינת מאמין המחזיק את יראת השם בסתר. אם כי חלק נכבד ביותר ממצוות שבין אדם לחברו הריהו מקיים מעצם אורח החיים שבחר בו לחיות המושתת על עקרונות שיתוף, שוויון ועזרה הדדית. אולם בדבר אחד נהיה אנו בין המיוחדים, כשם שאנו עובדים ויוצרים בצוותא יוצאי כל הגלויות כך גם קהל המתפללים שלנו שיהיה מורכב מכל עדות ישראל.
מי ייתן ובית התפילה שאנו חונכים ישרה עלינו מזיוו בחג ובחול בכל מצב נפשי שהאדם עשוי להימצא ויהווה מרכז להעמקת התודעה.
יהיה רצון כשם שזכינו להקמת בית הכנסת, יזכו כל מתקבצי ישראל לשבת בטח בארצנו ונזכה כולנו במהרה להתפלל את תפילת ההודיה על השלום בארצנו, ויקויים בנו הפסוק עושה שלום במרומיו הוא יעשה שלום עלינו ועל כל ישראל - אמן.
בית הכנסת תפארת צבי -
אנק עפר 1998 בית הכנסת - עלים, 01.01.2002 פעילות והמולה רבה בבית הכנסת בסופי שבוע, כך מוסר משה גולדפישר האחראי על המקום. התפילות מתחילות בערב שבת, ממשיכות בשבת בבוקר, ובשבת בערב.
כארבעה מחברינו הותיקים נמנים על המתפללים הקבועים, כל השאר, כחמישה עשר איש, הינם שכנים מהסביבה.
לעיתים קרובות, בשבתות, יש עליה לתורה. לפעמים של ילדים מבחוץ, לפעמים שלנו. משה מלמד אותם את פרשת השבוע בטעמי המקרא. ילדינו, לא כולם, בהגיעם למצוות, לומדים את ההפטרה עולים לתורה ועורכים חגיגה משפחתית.
פלה וישראל פרשטנדיג תרמו לאחרונה פרוכת מיוחדת, כיסוי לארון הקודש.