הביצה מקווה מים שנוצר בחורף, בחלק במערבי של שדותינו, סמוך לכביש רחובות יבנה, סביבו פרדסים ושדות.
בקצה הדרומי של הביצה חורשת אקליפטוסים והיא מנקזת לתוכה מי גשמים. המים מגיעים מתעלה המחברת את נחל שורק ע"י יבנה, את נחל גמליאל ע"י בית חרושת פרדס ומאסף רחובות. התעלה נקראת תעלת ה- 0, זהו גם הנקז הראשי של רחובות.
בביצה פרחו כל חורף המוני נרקיסים וכלניות, ילדי הקבוצה שזוכרים טיולים רבים לשם היו חוזרים עם זרים ענקיים של פרחי בר.
לצד הביצה נמצאת גבעה עתיקה בה היו מוצאים מטבעות וחרסים עתיקים. שדה נרחב של כלניות כחולות שהיה בדרך ליד הבאר נחרש ונהרס במשך השנים.
לא תמיד היתה הביצה בשטחנו, החלקות נקנו מבעלים שונים במשך השנים, אחת האחרונות היתה חלקת שסק ופרדס שנקנתה בעסקה מעניינת בשנות השמונים.
בסוף שנות השיבעים נעשו נסיונות לנקז את הביצה ולהקים מאגר מים בשטחה: פונו הנרקיסים, ובשיתוף עם הקרן הקיימת נערך מבצע להוצאת אדמה מהשטח ולהגביהה בצד צפון מזרח. אך כל התוכניות ירדו לטמיון בגלל חוסר בתקציב, ניקוז גרוע, גשר הרכבת הגבוה שהוא עובדה בשטח, ועם חורף גשום ששטף והחליק שוב את האדמה. עם חידוש מסילת הברזל רחובות-יבנה, שופץ גם גשר הרכבת הנזכר לעיל וכך הוסר מחסום נוסף בניקוז הביצה.
התוכנית להקמת מאגר מים גדול באיזור עדיין קיימת. הכוונה היום לאגור את מי הנגר למאגר תפעולי וממנו להעביר את המים לשדה החדרה בגבעת הכורכר של הבית הירוק.
המים לשימוש ישאבו מהאדמה, אין תכנית להשקות ישירות מהמאגר התפעולי.
במוצא הביצה בקצה הצפון מערבי ישנם מי תהום גבוהים מאוד כך שבפינה זאת תמיד נשאר לח מספיק לגידול עשב ופוטנציאל לאגם / ביצה.
בכל חורף גשום מתמלאת הביצה מחדש, לשמחת עופות המים ששטים במימיה: ברווזים, אגמיות ועוד. בחורפים אחדים אף ניתן היה לראות זוג ברבורים הדורים שחורפים במימי הביצה. אירופה.
בקיץ מתייבשת הביצה כמעט לחלוטין.