Rapoo- It solutions & Corporate template

08-9372824

צור קשר

mazkirut@shiller.co.il

שלח דוא"ל

על בתי הילדים שהפכו למעונות
בשנת 1990 קיבלה אסיפת הקבוצה את הצעת ועדת החינוך ולראשונה, נכנסו ילדי חוץ לבתי-הילדים בגיל הרך. ויכוחים רבים קדמו להחלטה זו והקיבוץ סער - הוחלט שנכנסים לשנת ניסיון. הורים חרדים, סבים וסבתות מודאגים, ומנגד משכו רבים לפתיחת בתי הילדים אל החוץ, להגדלת כמות הילדים.
ברוב מוחלט יצאנו לדרך, דרך לא חדשה לקבוצת שילר שאימצה ילדי חוץ רבים בתקופות בהן היה בית הספר בקבוצה.

 
בשנת 1991 נכתב בעלים: אין זה מוקדם מדי להכתיר בריש-גלי את קליטת הפעוטים מהעיר כסיפור הצלחה., בשנת 1992 כבר כמעט כולנו רגועים ומרוצים.
המערכת עוברת שינויים בכל שנה, כמובן גדלה ומתפתחת, ובהחלט מתעדכנת כל שנה .
בשנת 2004 היחס הממוצע בין ילדי שילר לילדי חוץ הוא אחד לשלושה, ובמערכת 88 ילדים בחמש יחידות חינוכיות כשלכל קבוצת גיל: בית, צוות עם גננת מקצועית וחצר צמודה.
 
המערכת שפועלת כל יום חול מ 07.00 עד 16.30 , בימי שישי עד 13.00, נועדה בראש ובראשונה לתת מענה חינוכי הולם על פי תפישת החיים המקומית ואורח חיינו, ונותנת מענה לכל ילדי המקום גם בעלי צרכים מיוחדים. מערכת הגיל הרך מלווה על ידי אנשי מקצוע חיצוניים וספציפיים באופן שוטף או על פי צורך, כמו כן מפוקחת על ידי משרד החינוך, משרד העבודה ומחלקת החינוך של התקם.
הקו החינוכי מתבסס על:
הסביבה המקומית שלנו: החל מן החי והצומח, הנוף האנושי, הקשר עם הקהילה.
החגים, שאת חלקם חוגגים הילדים עם ההורים ובהם משלבים מסורת מקומית עם סמלי החג ומוטיבים מסורתיים.
נלמדים נושאים פדגוגיים, הקניית כישורי חיים: סבלנות, סובלנות וקשר בין אישי, ערכים ומיומנויות שונות בהתאמה לגיל ובתהליכי למידה חוויתית.
 
הצוותים של היום המורכבים מעובדות שכירות, מעט חברות וסטודנטיות מקומיות, עסוקים רוב היום בעשייה חינוכית, בעבר הושקע זמן רב בעשייה טיפולית כמו מקלחות, כביסה ועוד.  בבתי הילדים שלנו אוכלים שלוש ארוחות: בוקר, צהריים וארבע ובכל בתי הילדים נחים בצהריים. סדר היום מובנה ומאפשר לילדים התמצאות טובה במהלך היום על כל פעילויותיו, רוגע, יציבות וקביעות.
 
יש מסורת של משפחות החוזרות אלינו עם הגדלת המשפחה, ילדים של בני משק עוזבים ומשפחות המכניסות שניים או שלושה ילדים למערכת בו זמנית.
משנת 1994 מרכזת את מעונות הגיל הרך שירלי ברקן - המערכת מעתה נמדדת כמערכת עסקית ועצמאית.
משנת 2007 מרכזת את מערכת הגיל הרך איריס קט.
משנת 2012 מרכזת את הגיל הרך מאיה דרוגקוב.
 
משרד חינוך גיל רך:
טלפון/פקס: 9372623 - 08
edu@shiller.co.il
 
בשדה החינוך - עלים 20.06.1991
אין זה מוקדם מידי להכתיר בריש-גלי את קליטת הפעוטים מהעיר כסיפור הצלחה. כבר אפשר לוותר על פרסום בעיתון העיר, מוצר טוב מוכר את עצמו. כל שנותר הוא לבחור בקפידה מכל הפונים, אותם מתי-מעט שיזכו. לדאבוננו, בתינו אינם הומים בילדינו, כך שבאורח טבעי הם פנויים לילדי הסביבה. אבל, היתה ונשארה בעיית צוות המטפלות שתישאנה בעול.
כמעט שנה עברה מאז הויכוח - כן ללכת על ילדי חוץ או לא. הניסיון שהצטבר, מספיק בשביל לומר כמה מילים:
עם איריס רובינזון - מטפלת
"אני מאד מרוצה מהשילוב של הילדים שלנו עם ילדי העיר, ובעיקר עם המגע עם ההורים. אין להם זמן לשטויות, מדברים על הדברים החשובים באמת, מוסרים את הילד וממהרים לפרנסתם. הם מרוצים מאד, כולם, מהטיפול ומתשומת הלב לילד. הילדים באים בבוקר בשמחה לבית הילדים, וההורים חשים ביטחון וסומכים על כך שהם מוסרים את ילדיהם למקום מסודר. הם לא מסתירים זאת, כל יום מודים לנו מחדש, סוף סוף שומעים תודה ומרגישים הערכה.

ברור שזה גורם לנו להרגיש נוח וטוב וממלא אותנו סיפוק מהעבודה. עד כמה שידוע לי, הם ימשיכו לשלוח את ילדיהם לכאן. לו היו פונים אלי לעבוד בפעוטון אשר רובו ילדי חוץ, עם צוות מסודר, בשמחה הייתי עושה זאת.
בפעוטון עכשיו שמונה ילדים שלנו ועוד ילד חוץ אחד. הגילאים הם שנתיים עד שלוש. כולם מלאי מרץ וחמודים, המטפלות הנוספות הן מירה (משפחה חדשה) וגננת שכירה יעל. בשנה הבאה נהיה גנון. תהיה גננת אחרת ואני מקווה שהיא תהיה טובה כמו יעל.
בשנים האחרונות חלו שינויים בגיל הרך. רוב ענייני הבריאות, הביגוד, הכביסה ועוד, הועברו להורים. גם המקלחת הוחלט שתהיה בבית. בזה אנחנו לא עומדות. אצלנו בפעוטון הילדים מתרחצים יום יום. אנחנו מתרכזות עכשיו בילדים, ובהעסקתם. עומדת לצידנו פסיכולוגית מצויינת, לאה האן, אתה אנחנו מתייעצים.
בעוד כמה חודשים, בתקופת ההעברות, יתפנה הגנון של גריט  ובודיל, הם יצטרפו לגן ואנחנו נתפוס את מקומם. נקלוט עוד ארבעה ילדי חוץ, ושוב יהיו ביחד כ- 14 ילדים בגנון.

שנתוני הגיל הרך:
1985 - 8 בנים ובנות (שנה הבאה כיתה א`)
1986 - 15 בנים ובנות
1987 - 5 בנים
1988 - 6 בנים ובנות
1989 - 6 בנות
1990 - 4 בנים ובנות
1991 - 2
 
סימן של פתיחות24.01.1992
לפני שנה וחצי עלה הנושא לראשונה. הקיבוץ סער ! המרפסות רחשו. קמו קבוצות של תומכים ומתנגדים, מכאן ומכאן. האסיפות המו והרעידו את קירות חדר האוכל. האם יקלטו ילדי חוץ במערכת החינוך - כן או לא.
לבסוף הוחלט שכן.
ביולי 1990 קיבלה האסיפה הצעת ועדת חינוך - לקלוט ילדי חוץ בשכר לשנת ניסיון.
באפריל 1991 לאור הניסיון המוצלח, הוחלט להמשיך בתהליך והנושא התקבל ברוב מוחלט. כעת זו כבר שנה שניה בה משולבים ילדי חוץ במערכת החינוך.
האם אנחנו מרוצים?
יעל שור - נציגת ועדת חינוך 1990
הרעיון עלה לראשונה בגלל בעיות במערכת החינוך שלנו: קבוצות קטנות, לא מאוזנות במספר בנים ובנות, פער גילים בקבוצה גדול, כמו כן חסרו מטפלות.
במקביל, רעיונות של שילוב אזורי שצצו כבר כמה שנים קודם לכן, החלו להיספג למודעות. חשבנו שמפגש עם ילדים והוריהם שאינם בקיבוץ, יכול לתרום לנו.
באותה עת, עבדה תזונאית עם כמה חברות מהקיבוץ ולחצה שנקבל את בנה לבית התינוקות. מיכל קורן אהבה את הרעיון והכריזה שהיא רוצה שבית הילדים שלה יהיה ענף מרוויח. ועדת החינוך התחילה לבדוק את האפשרות של קליטת ילדי חוץ. יותר מאוחר הסתבר שהרעיון כבר קיים ומיושם בגבעת ברנר ובמשמר העמק. התחלנו בעבודת הכנה ע"י המטפלות. ההורים לא היו מעורבים בנושא. חשבנו שלא מדובר בשינוי גדול, ומספיק יהיה לסגור את הנושא בין ועדת חינוך למזכירות. אז נוצרה התנגדות גדולה בציבור. היה פחד משינוי.
בדיעבד, היינו צריכים להעביר את התהליך בצורה יותר מדורגת ולשתף בו את ההורים.
הנושא הגיע לאסיפה והתקבל על ידה.
בהתחלה חשבתי על מפעל גדול יותר: קבוצות גדולות יותר, מס` מטפלות שכירות רב יותר. האפשרות הזו נפסלה ובחרנו בפתרון  העונה ישירות על הבעיות המספריות בקבוצות ומותאם לכוחותינו.
כשכבר התחיל תהליך הקליטה, התגובות היו חיוביות מהרגע הראשון, הן מצד המטפלות והן מההורים.
 
לאה גליטמן ואילנה דנקורט - מטפלות בפעוטון
השתלבות ילדי החוץ יפה. הם משחקים יחד ואי אפשר להבחין מי מכאן ומי מרחובות. החברויות בין הילדים אף נמשכות מעבר לשעות בית הילדים. ילדים משילר נוסעים לבקר את חבריהם מרחובות ולהיפך. הורי ילדי החוץ מאד מעריכים את עבודתנו. הם מתעניינים בנעשה ובנלמד בפעוטון יותר מהורי הקיבוץ. הם לא שוכחים להגיד תודה כשצריך (ואפילו עוזרים - אבא של נדב הביא לנו תנור חדש) !
ילדי הקיבוץ וילדי רחובות לומדים אלה מאלה מושגים חדשים - למשל למדנו על נושא הפרדס, טיילנו בפרדס וסיפרנו שאת התפוזים קוטפים מהעצים ואח"כ מוכרים אותם בשוק בעיר, שם קונים אותם ההורים של עמרי ונדב. עמרי מרחובות שאל  אם אנחנו קונים את האוכל בחדר האוכל, לירז ליברמן שאלה אם אנחנו קונים את הפירות ברחובות...
 
רונית פוגל
קליטת ילדי החוץ לא גורעת כלל. להיפך - יש לילדים חברים חדשים ברחובות. הקבוצות גדלו, אך גם הצוות המטפל, כך שאין חסר בטיפול.
 
שגית מאיר
מאד מרוצה. סוף סוף הגיעו בנים לשנתון 89! הילדים החדשים מאד נחמדים וגם הוריהם. הקשרים עם הילדים ועם ההורים ממשיכים אחרי שעות הפעילות בבית הילדים.
 
אורנה שושני - אמא של איתמר בן 4 מרחובות, שנה שניה אצלנו :
מרוצה מאד מהגן. חששות בקשר לטיב היחס כלפי ילד חוץ בגן קיבוצי התבדו. איתמר נהנה מיחס שווה כמו כל הילדים. יש לו חברים משילר. תהליך הקליטה בגן היה מאד יפה, לכל צעיר הוצמד בוגר גן. את איתמר אימץ בוגר משילר וזה הקל עליו את הקליטה.
הגן מאד מעשיר - המשחקים, הטיולים, הצעצועים והטבע. התנאים טובים - תנאי חימום/קרור, לינה. הצוות המטפל טוב. הקבוצה קטנה מגן ממוצע בעיר (גן עירוני 30-35 ילדים) שתי הבנות הגדולות שלי הלכו לגנים טובים ברחובות, ועדיין, הגן בשילר עולה בהרבה על גנים אלו. מורגשת השקעה גדולה בילדים.
המחיר כאן יקר פי 3 מגן חובה עירוני (גן חובה עירוני 200 שקל, לא כולל חופשים, פועל רק עד 13:00, לא כולל אוכל), בכל זאת ההשקעה הכספית שווה.
אני ממליצה בכל פה למכרים לנסות ולהירשם כאן. ברכות ותודה למטפלות ולנוגעים בדבר.
 
מיקי עופר - ההיבט הכלכלי:
ענף החינוך הפך לענף תורם הכנסה. לא הושקעו כספים בהתאמת מערכת החינוך לקליטת ילדים נוספים: המבנים והציוד היו קיימים. אם מעסיקים מטפלות שכירות, הכדאיות יורדת. כל 4-5 ילדים מכסים משכורת של מטפלת שכירה. אולם, ע"פ דברי ועדת חינוך, צריך מטפלות שכירות להשלמת צוותי עבודה גם במקרה ולא מקבלים ילדי חוץ.
 

ניכרת שביעות רצון כללית מקליטת ילדי החוץ. הקליטה ענתה על מטרותיה. הגר רוט (ו. חינוך) אחראית על רישום ילדי חוץ לקראת השנה הבאה. היא מספרת כי יש פניות רבות, כל יום טלפון או שניים! זאת למרות שאנחנו כבר לא מתעסקים בפרסום העניין. הגר זוכה לשמוע כל מיני מספרי סיפורים שטוענים ששילר זה באמת הפתרון הבלעדי לילד שלהם, ואחרים שמבקשים שנקבל רק עוד את הבן שלהם ודי... מיונים יתחילו בפסח.
זהו. רק נצרף עוד כמה מספרים, והמון ברכות למטפלות הנושאות בעול.

תשלום לחודש:
ילד עד גיל גן - 675 ₪
ילד גן          - 600 ₪
גננת שכירה בגן, מטפלת שכירה אחת החל מפברואר.
 הקבוצה  ילדים משילר     ילדי חוץ      סה"כ
תינוקות           3                  3              6
גמולים            5                  1              6 
פעוטון             8                  2              10
גנון                 9                  4              13
גן                   19                6              25
סה"כ              44                16            60

מהנעשה בגיל הרך - שירלי ברקן 01.10.1999
שנת תש"ס נפתחה ב- 1.9 לאחר שכל ההעברות  (ילדים ומטפלות) נעשו מבעוד מועד.
תקופת המעבר שנעשית בהדרגה ע"י ביקורים קצרים של הקבוצות בבתים המיועדים, מקלה מאד על הילדים וההורים, ומהווה תקופת הסתגלות והכנה לקראת הרגע הגדול.
זו תקופה מרגשת ביותר להורים, לצוותים וכמובן לילדים.
יחד עם זאת מאד קשה לצוותים. הם עסוקים בו זמנית הן בסידורים והכנת הבתים לקראת הקליטה החדשה, והן בקבלה נעימה, מזמינה וחלקה.
זו ההזדמנות להודות לכל העוסקים במלאכה על המאמץ והאחריות הגדולה שקיבלו על עצמם כדי שלא תהיינה תקלות ועיכובים, כל זאת כאמור בתנאים לא קלים.
לקראת השנה הבאה, נשקלת אפשרות לסגור את מוסדות הילדים לשלושה ימים, כדי לאפשר את ההכנה הזאת בצורה יותר נינוחה.
שנת תש"ס נפתחת עם 75 ילדים במוסדות שלנו. בהמשך, יתקבלו עוד שלושה פעוטים בבית התינוקות, במערכת יתחנכו 78 ילד:
חמישים ושניים ילדי חוץ.
עשרים ושישה ילדים שלנו.
רוב הצוותים מאוישים ע"י מטפלות שכירות. מכוחותינו - פסיה שטוסר, אסתי כורם, בודיל רוזנבאום ואורית קורן. עדיין איתנו, שרהל`ה דרור, עד  לגיוסה.
כל הגננות המובילות בבתים הן מקצועיות, חלק מהמטפלות עברו קורס מטפלות של משרד העבודה. חלקן עובדות אצלנו כבר מספר שנים, ולידן צעירות המצטרפות לתקופה של שנה: קיבוצניקיות מהסביבה וכמובן בנות שלנו. ליהי ברקן ורעות קדמי תעבודנה השנה במוסדות החינוך. הסטודנטיות עוזרות לנו בחופשתן ובימים הפנויים שלהן, תודה מיוחדת שלוחה להן.
חוץ מהצוות הקבוע אשר מוביל את המערכת ביום יום, עידן מוקסיי נחלץ לעזרתינו ועוזר לנו לפתור בעיות טכניות ומצוקות קטנות של אחזקת הבתים.
לא נשכח כמובן את הילה גן המופקדת על סידור עבודה, ומצליחה בשעות מצוקה לגלות יצירתיות, ולתת פתרונות הולמים לכולם, ובעצמה מתגברת צוות זה או אחר.
מערכת הגיל הרך הנה עסק דינמי ושוקק חיים בכל המובנים. זו מערכת אשר כל הזמן מתמקצעת ומנסה לתת פתרונות ותשובות הולמות לכל השותפים, להורים, לילדים ולצוותים בכל בתי הילדים. זאת, תוך שמירה על איזון כלכלי. אין זה סוד ששמנו יצא למרחקים, הביקוש גובר והולך.
מחד - זה מחמיא מאד, מאידך - יוצר ציפיות גבוהות ולחץ שלא לאכזב.
על כן איננו יכולות לשבת על זרי הדפנה ולקבל הכל כמובן מאליו. יש צורך כל הזמן להקשיב, לטפל, לטפח ולספק פתרונות כדי שנמשיך לענות על הציפיות כפי שעשינו עד כה.

שנה חדשה בגיל הרך - שירלי ברקן 29.09.2000
שנה"ל תשס"א נפתחה אצלנו כבר בתאריך 30.08 (ללא איומי שביתה) ואפשר לומר שבהצלחה רבה.
שלושה ימים לפני הפתיחה, בילו הילדים עם הוריהם, כך אפשרנו לצוותים להכין את הבתים לקראת הקליטה. בהערכות מוסדות הילדים היה זה חידוש. המטפלות הצליחו בימים אלה להשקיע בניקיון, בהכנת אביזרים דידקטיים, חידוש הריהוט, צביעה, תיקונים קלים.
מי שהזדמן לאזור יכול היה להבחין בהמולת היצירה. הרבה מרץ, יוזמה, מחשבה, התלהבות והתרגשות אפיינו תקופה זו.
התוצאות דיברו בעד עצמן.
בשובם מהחופשה, הגיעו הילדים לבתים מחודשים מאירי פנים. הבוגרים, גנון וגן הרגישו שגם להם היה חופש גדול. הוא סימל עבורם כניסה לשנה החדשה גדלנו בעוד שנה.
זו הזדמנות נוספת להודות מקרב לב לכל הצוותים הנפלאים שעשו מלאכתם נאמנה, גם מעבר לשעות העבודה. אז שוב תודה תודה לכל השותפים ולכאלה שאיכפת להם.

ואיך אפשר בלי למסור מס` נתונים:
המערכת כיום מונה 75 ילדים לעומת 78 אשתקד. מתוכם - 20 ילדי שילר, לעומת 22 בשנה שעברה, ו- 26 ילדים לפני שנתיים.
הצטרפו אלינו כ- 26 ילדים חדשים, מתוכם שני תינוקות שלנו.
לראשונה היינו עדים השנה לתופעה: ילדי חוץ המיועדים בעיקר לגן-חובה, עזבו אותנו לטובת הגנים בעיר, וזאת מחמת פער המחירים (גן חובה בעיר הוא כמעט חינם). דבר זה יחייב אותנו להיערך בהתאם לקראת השנה הבאה. עדיין אפשר לקלוט בגן 4 ילדים. מקוים שפער זה יצטמצם במידה מסוימת עקב אכזבה של ההורים מהמערכת בחוץ. הצוותים במוסדות הגיל הרך כמעט לא השתנו, יש המשכיות, למעט 2 עזיבות של שכירות.
אנחנו מודים לך פסיה שטוסר, על עבודתך הנאמנה בשנים האחרונות בבית התינוקות ומאחלים לך הצלחה בהמשך.
לך ליהי ברקן, חזרי בשלום ממסעותיך במזרח ותודה על הכל.
אחרי שתמר דקס הגיע אלינו לגן שקדיה, אנו מצפים בקוצר רוח ל 4 חיילות המשתחררות בקרוב: איה עפר, אילת וישניצר, ליטל אלימה ולירון ברקן. תהיה זו רוח רעננה ומבורכת, שוב נוכל ליהנות ממטפלות שלנו.

בנוסף למטפלות העוסקות במלאכה השוטפת יש עוד חברים  שבלעדיהם לא היינו יכולים לקיים פעילות מסודרת ומאורגנת כפי שהיא מתפקדת היום, ואני רוצה לנצל במה זו ולציין:
עידן מוקסיי - אחראי על תחזוקה וטיפול בחצרות הגנים.
נטע וגמן והגר סולומון - סדרניות עבודה.
הנהלת החשבונות שלנו על כל עובדיה, כל אחד בתחומו, וכמובן את מיקי עופר.
רותי אלימה העבירה לילדים שיעורי התעמלות ושחיה.
נירית דגני, ענת לשם, טובה אברהם ועידן - ועדת חינוך.
לפני שנסגרת הרשימה, תודה מיוחדת שלוחה לכל אותם הורים מבית ומחוץ שעשו לנו את השנה. במילה טובה, בתרומה צנועה, בדברי הערכה, בעשייה של חיוך והתעניינות.
שתהיה לכולנו שנה טובה.
 
מה חדש בגיל הרך - שירלי ברקן 01.01.2002
ארבעה חודשים עברו מאז פתיחת שנת הלימודים הנוכחית והעשייה החינוכית בעיצומה. השנה חלו מס` שינויים במערכת ועל כך ברצוני להתייחס ברשימה זו.
אני מנהלת ומרכזת את הגיל הרך בחצי משרה באופן רשמי, לעומת השנים הקודמות שבהן הייתי בכפל תפקידים של גננת ומרכזת יחד. עברתי הכשרה מיוחדת בסמינר בקורס שנקרא ניהול ייעוץ והדרכה לגיל הרך, אשר מכשיר את המשתתפים בו לעסוק בתפקיד במקצועיות הדרושה היום לתפקיד זה. עצם השם מעיד על המורכבות הרבה שנדרשת כיום מהעומד בראש המערכת ובצורך הבלתי מתפשר להקצות לכך ימי עבודה בפועל. ביומיים הנוספים בשבוע אני גננת משלימה בגן שקדיה ובגן ביישוב עשרת.
לרשות המערכת נמצאת מלווה פדגוגית - אסנת, שמתפקידה לתמוך ולייעץ לי ולמערכת. כמו כן לתת ייעוץ פרטני להורים שזקוקים לכך בעיקר בתחומים ההתפתחותיים והחינוכיים ואני נמצאת איתה בקשר קבוע ורציף. בנוסף אני משתתפת אחת לחודש בקבוצת תמיכה של רכזות מהאזור עם המדריכה האזורית ובה שומעים ומשמיעים, דנים ולומדים זו מזו על דרכים לפיתרון בעיות וסוגיות משותפות ואופייניות לגיל הרך, וכמובן גם על דרך ההתמודדות עם השינויים באורחות החיים הקיבוציים.
מחלקת החינוך של התק"מ עושה עבודתה נאמנה ונותנת תמיכה וייעוץ בנושאים חינוכיים וארגוניים ופועלת נמרצות להשיג הכרה ע"י משרד החינוך בייחודו של החינוך הקיבוצי וטורחת לעדכן אותנו באופן שוטף על החידושים וההתפתחויות והמגמות בגיל הרך.
שנה"ל תשס"ב מאופיינת במספר הילדים הגדול ביותר שהיה עד כה כ- 83 ילדים, מתוכם ילדים מקומיים ו- 60 ילדי חוץ כולל 6 ילדי תושבים. הגידול במספר הילדים הוא גידול מגמתי שנעשה בהדרגה במשך השנים, כדי להתייעל כלכלית, וזאת על פי התקנים המקובלים ללא תוספת כוח אדם וללא השקעה בתשתיות בתקווה שזה ישפר במידת מה את המאזן הכלכלי. כיום הבתים מאוכלסים במקסימום ילדים בכל בית, בהתאמה לתנאים הפיזיים.
בכל יחידה חינוכית יש גננת/מטפלת מקצועית שאחראית על התכנים וסדר היום בהתאם לגיל ההתפתחותי וצרכי הילדים, היא מרכזת ומנהלת את הצוות שלצידה והיא הכתובת לפניות ההורים בהדרכה, הכוונה וייעוץ באופן שוטף וביומיום. במקרים שדרושה התייחסות מעמיקה יותר הן במישור האישי והן מבחינה מערכתית, הנושאים מועברים אלי ו/או לאוסנת המדריכה הפדגוגית שמלווה את המערכת באופן קבוע ו/או לאורנה הפסיכולוגית שעומדת לרשותנו בשעת הצורך. הקמנו צוות מקצועי מתוך המערכת שמורכב מהגננות והמטפלות המובילות אשר נפגש אחת לשבועיים שלושה במטרה ללמוד ולחלוק יחד נושאים משותפים הנוגעים הן לתחום החינוכי והן בתחום החינוכי. לאור הצרכים המשתנים של המערכת נצטרך השנה לדון ולארגן מחדש את נהלי העבודה של ועדת חינוך, להגדיר תחומי אחריות וסמכויות עם חלוקת תפקידים ברורה ונכונה יותר שתתאים לרוח הזמן.
צוות כלכלי, מיכל קראוס, מיקי עפר ודוד אדרי, מלווה את המערכת ויחד בודקים, מעריכים ומחפשים דרך להתייעלות טובה יותר.
אינני יכולה שלא להזכיר ולהודות למערכת המידע על כל עובדיה שתמיד מוכנים לעזור בכל פנייה, בקשה ובעיה שמתעוררת, ובמיוחד ליהודה על הסבלנות הרבה והיחס החם שמגלה  כלפי וכלפי העובדות השכירות בכל מה שקשור לדיני עבודה ושכר.
עידן מוקסיי ממשיך לדאוג ולטפל בכל הבעיות שצצות בחצרות הבתים וגם לך תודה על הכל.
שינוי נוסף שעשינו השנה הוא במעברים של קבוצות הגיל. אם בעבר הילדים בגנון נשארו בבית שנתיים עד למעבר לגן הבוגר, השנה הם עברו לגן צעיר (גנון תות), יוצא מכך שהילדים עוברים כל שנה למבנה וצוות אחרים שמותאם יותר לגיל הן מבחינת המרחב והציוד והן מבחינת הצוות שמוכשר ומתמקצע לעבודה עם הגיל הספציפי. מהלך זה תורם רבות גם להתפתחות ולגדילה של הילדים וגם נותן הזדמנויות חדשות לילדים, לצוותים ולהורים. יש לציין שמהלך זה לווה בהרבה חששות ודאגות מצד ההורים שמטבע הדברים רצו להגן ולגונן על הילדים והוכח ההיפך - המהלך זכה להצלחה.
למעשה יש לנו 5 יחידות חינוכיות: בית תינוקות, פעוטון (פיטנגו), גנון (חרוב), גן צעיר (תות) וגן בוגר (שקדיה).
השנה נפרדנו מאורית קורן ואסתי כורם שהיו מעמודי התווך של בית התינוקות במשך הרבה שנים, ובכך ירד מס` הבנות המקומיות שעובדות במערכת: ענת לשם ושרה דרור בגן שקדיה, יעל טל ולירון ברקן בגן חרוב, גלי לאור בפיטנגו, לימור רובינזון מחליפה בבית התינוקות, ליהי ברקן ואיילת וישניצר יום בשבוע במסגרת עבודת סטודנטים, וניצן מאיר פעם בשבוע במסגרת יום העבודה השבועי. בימים אלה אנו נפרדים מאיה עופר שנוסעת למזרח ונאחל לה בהזדמנות זו בילוי נעים וטיול מוצלח. תודה על שנת עבודה מלאת רגישות אחריות רצינות והתמדה - אנחנו מחכים לך כאן וכבר מתגעגעים...
גן תות ממשיך במסורת המבורכת לפקוד מדי יום שישי וערבי חג את בית הדר כשהם מצוידים בחלה מעשה ידם ובציורי שבת שלום, ומנעימים לרגע קט את דיירי הבית לשמחת כולם.
חג החנוכה נחגג בכל היחידות עם ההורים ובכל בית היה ייחוד משלו בהתאם לגיל הילדים. אווירת החג אפפה את כולם והתבטאה בקישוטים מיוחדים לחג והכנת מאכלים אופיניים, כשהשיא היה כמובן המסיבה עצמה.

shiller abc
ab מערכת הצבעות דיגיטליות הצבעה דיגיטלית אתר לקיבוץ קריאות שירות קריאות שירות